FIZIOTERAPIJA ŠILAK

FIZIOTERAPIJA IN SVETOVANJE NA TERENU DRAGICA ŠILAK

BOWNOVA TERAPIJA

Bownova terapija je manualno-vibracijska tehnika pri kateri gre za fizično in energetsko stimulacijo telesa. Terapija hitro zmanjša miofascialno tenzijo in pomaga pri vzpostavitvi nevrološkega, hormonalnega, limfatičnega in energetskega sistema.

Bistvo terapije so Bownove poteze, ki jih terapevt izvaja na točno določenih mestih mišic, fascij in živčnih ovojnic, v določene zaporedju. Dražljaji se tako prenesejo po celotnem telesu, kar povzroči samoregulativne procese v telesu. Telo se na dražljaje odzove v tolikšni meri, kot je v danem trenutku sposobno.

Učinki Bownove terapije se kažejo v klientovem fizičnem in psihičnem počutju, zmanjšanju bolečin, spremembi drže, v stanju živčno-mišične napetosti, pretoka v krvnem in limfnem sistemu ter normalizaciji mehkega tkiva.

Uporablja se pritisk s prsti, ki je zelo nežen. S svojimi nežnimi prijemi je pomagala že mnogim ljudem, ki so presenečeno ugotovili, da za dober rezultat ni potrebne nobene sile med terapijo, nobenega nasilnega premikanja ali pokanja telesa. Izkazalo se je, da je efektivna v mnogih primerih, ko druge terapije niso.

Na prvi pogled je Bownova terapija zelo nenavadno, saj po manjšemu številu posegov sledi krajša pavza. S tem damo telesu čas, da primerno odreagira na podane informacije, v smislu samoregulaciji.

Primerna je v vseh življenjskih stopnjah in je zaradi blagega dostopa in vibracijskih učinkov primerna in varna terapija. Bownova terapija v vseh primerih povzroči zdravilne odzive, ne ozdravi pa vseh motenj in degeneracij v telesu.

 


Copyright © 2014, ABstudio, abbini.500px.com.  All Rights Reserved.